Handig om te weten

Ga je voor het eerst op vakantie naar Salou? Dan is het handig om te weten waar je op moet letten voordat je op vakantie gaat naar Salou. Wij hebben de meest handige weetjes over Salou op een rijtje gezet. Door deze tips kun je met een geruster gevoel lekker ontspannen aan de Costa Dorada.

Handig om te weten Salou

10 handige weetjes over Salou

1. Je kunt beter niet uit de kraan water drinken. Het drinkwater is minder betrouwbaar dan in Noord-Europese landen en ter voorkoming van maag- en darmproblemen is het raadzaam flessen water te kopen.

2. Salou ca. 250 winkels heeft. Ongeveer 100 winkels zijn kleding, souvenirs en lederwarenwinkels. De meeste winkels zijn geopend van 10.00 uur tot 14.00 uur en van 17.00 uur tot 22.00 uur. Daarnaast zijn in het hoogseizoen veel winkeltjes tot twaalf uur s’nachts geopend. In verband met de siësta zijn veel winkels op het heetste moment van de dag gesloten.

3. De supermarkten zijn van 9.30 uur tot 22.00 uur geopend. Hierdoor kun je op bijna elk moment van de dag je favoriete boodschappen halen.

4. Één keer per week is er een grote toeristische markt op maandag. Ook zijn er overdekte markten in Via Roma en onder de appartementen California. Deze markten hebben dezelfde openingstijden als de winkels. Let op deze markten goed op uw bezittingen, want ook in Salou zijn zakkenrollers zeer actief.

5. Salou ca. 100 eetgelegenheden heeft. Het betreffen eenvoudige restaurants als pizzeria’s, Chinees, fast-food, eetcafé’s, snackbars etc. Tien restaurants in Salou worden gerund door Nederlandse eigenaren. Mocht je de Hollandse kroketten en frikadellen niet kunnen missen dan kun je terecht bij deze Hollandse eettentjes.

6. In Cambrils is een duikschool. Hier is een duikuitrusting te huur, indien je beschikt over de juiste diploma’s.

7. 24 juni is de feestdag San Juan, in de vooravond wordt vuurwerk afgestoken.

8. Rond half augustus zijn de “Gouden Nachten van Salou” (Nits Daurades). Dit twee weken durend evenement wordt georganiseerd door de gemeente Salou. Hierbij is onder meer een missverkiezing, modeshows en live muziek aanwezig. Het wordt traditioneel afgesloten met een grote vuurwerkshow.

9. Salou heeft een mooie boulevard waar in de zomermaanden elke avond verschillende kraampjes staan, waar je gezellig langs kunt struinen.

10. Vlakbij Salou is er één van de grootste pretparken te vinden van Europa. Ook heeft het pretpark de snelste achtbaan van Europa. Daarnaast is het pretpark gemakkelijk te bereiken met de auto of bus.