Nederlandse Ambassade in Spanje

Nederlandse ambassade in Madrid in Spanje
De Nederlandse ambassade in Madrid (Spanje)

Wat is de Nederlandse ambassade in Spanje?

Mocht u tijdens uw verblijf in Spanje problemen ondervinden, dan kun je altijd terecht bij de Nederlandse ambassade. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verliezen van uw reisdocument. Zonder geldig reisdocument (ID-kaart of paspoort) kunt u bijvoorbeeld Spanje niet meer verlaten. In dit geval kunt u contact opnemen met de Nederlandse ambassade die gevestigd is in Madrid. Zij regelen dan bijvoorbeeld een tijdelijk reisdocument zodat u weer snel terug naar Nederland kunt reizen.

Weet u niet zeker of u met uw probleem de Nederlandse ambassade moet raadplegen? Dan is het altijd verstandig om ze eerst te bellen. De ambassade is namelijk 24/7 bereikbaar op +34 913 537 500. Ze geven u dan een goed advies hoe u uw probleem moet oplossen. In sommige gevallen kan dit telefonisch en in andere gevallen zult u de Nederlandse ambassade in Madrid moeten bezoeken.

Waarvoor moet ik naar de ambassade in Spanje?

Er zijn verschillende situaties waarvoor u een bezoek moet plegen aan de Nederlandse ambassade in Spanje. De meest voorkomende omstandigheden hebben we hieronder in een lijstje opgesteld.

  • De ambassade kan u helpen aan een tijdelijk reisdocument om Spanje te verlaten, ook wel noodpaspoort of laissez-passer genoemd.
  • De ambassade kan u helpen bij een diefstal die plaats vind in Spanje.
  • De ambassade kan u helpen bij vermissing, arrestatie of opname van een persoon in een Spaans ziekenhuis.
  • De ambassade kan u helpen bij het overlijden van een persoon in Spanje.
  • Mocht u geldproblemen hebben, dan kunnen ze u géén geld geven of lenen.

Wat zijn de openingstijden van de ambassade?

De Nederlandse ambassade in Madrid is alleen geopend op afspraak. Om een afspraak te maken met de ambassade om een afspraak te maken, kunt u het beste bellen naar het nummer van de ambassade: +34 913 537 500. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

Wat zijn de contactgegevens van de ambassade in Spanje?

AmbassadeurJan Versteeg
AdresPº de la Castellana 259-D
Torre Espacio – Verdieping 36
28046 Madrid
Telefoon+34 913 537 500
24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar
Fax +34 913 537 565
E-mailmad@minbuza.nl

Wilt u meer informatie hebben over de Nederlandse ambassade in Spanje? Klik dan hier voor de officiële informatie van ministerie van buitenlandse zaken. Daarnaast hebben we ook nog andere handige tips samengesteld, met deze tips kunt u gerustgesteld op vakantie naar Salou.