De beste manieren om naar Salou te reizen

Er zijn verschillende manieren om naar de zonnige badplaats Salou te reizen. Zo kunt u kiezen voor een vliegreis naar de Costa Dorada, maar ook een busreis of met eigen auto is natuurlijk ook een optie. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende manieren om te reizen naar Salou!

Inhoudsopgave

Vliegen met het vliegtuig naar Salou

Vliegen naar Salou met het vliegtuig

De meeste toeristen die Salou bezoeken, komen aan op de luchthaven Reus in het zonnige Spanje. Zij kiezen er voor om vanuit 1 van de Nederlandse luchthavens naar het zonnige Spanje te vliegen. Het vliegen naar Spanje is de snelste manier en duurt ongeveer 1,5 uur vanuit Schiphol. Ook is het mogelijk om te vliegen vanuit andere luchthavens in Nederland, maar ook in Duitsland en België.

Zodra u in het zonnige Reus bent aangekomen kunt u gemakkelijk reizen met de bus of taxi naar Salou. De afstand tussen beide plaatsen is ongeveer 10 kilometer. De lokale busmaatschappij rijd vanaf de luchthaven naar het centrum van Salou. De busreis naar het centrum duurt ongeveer 15 minuten en het betreft de 2e stop van de rit. Daarnaast is het mogelijk om met een taxi naar het centrum van Salou te reizen. Bij de luchthaven is een speciale taxi standplaats waar meerdere taxi’s op u staan te wachten.

Heeft u geen zin om gebruikt te moeten maken van de lokale busmaatschappij of taxi? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van een transfer vanuit uw reisorganisatie. Hierdoor staat er een speciale bus voor u klaar op de luchthaven zodra u aankomt. Hiermee wordt u langs de hotels gebracht en ook weer opgehaald bij de terugreis. Bij de meeste reisorganisaties is dit een standaard optie, of het is in sommige gevallen ook los bij te boeken.

Ontspannen busreis naar Salou

Reizen naar de bus met Salou
Reis met een luxe bus naar het zonnige Salou

Heeft u vliegangst of wilt u op een goedkopere manier reizen naar Salou? Dan is reizen door middel van een luxe bus naar de zonnige badplaats een interessante optie voor u. De vakantie begint eigenlijk al wanneer u instapt op 1 van de verschillende opstapplaatsen in Nederland. Uw koffers worden door de chauffeurs in de bus geplaatst en u kunt plaats nemen op comfortabele stoel.

Tijdens de rit richting het zonnige Spanje wordt u vermaakt door middel van films die er gedraaid worden in de bus. Ook is het mogelijk om eten en drinken in de bus te bestellen. Bovendien zijn de bussen voorzien van airco, dubbel glas en speciale stoelen met een nacht-stand. Hierdoor kunt u de stoelen bijna vlak leggen, zodat u voldoende nachtrust kunt opdoen waardoor u fris en fruitig aan de Spaanse kust verschijnt. Op deze manier wordt u van alle gemakken voorzien op uw reis richting de Costa Dorada.

De afstand tussen Utrecht en Salou is ongeveer 1600 kilometer en zal ongeveer 22 uur duren. Dit lijkt in het begin lang, maar dat valt in de praktijk reuze mee. Vaak vertrekt u in de ochtend vanuit Nederland richting de Spaanse kust. In de bus is er veel vermaak en wordt er meerdere keren onderweg gestopt voor een pauze.

Met uw eigen auto naar Salou

Reizen met je auto naar Salou
Reis met je eigen auto naar het zonnige Salou

Heeft u geen zin in een reis met de bus of het vliegtuig naar de Spaanse kust? Dan is een reis met eigen auto naar de Costa Dorada mogelijk echt iets voor u! Op deze manier van reizen kunt u uw eigen tempo en zelf uw tussenstops bepalen. Hierdoor wordt de reis naar uw vakantieadres al deel van uw vakantie, met prachtige stops tussendoor in België, Frankrijk en Spanje.

De afstand tussen Utrecht en Salou is ongeveer 1600 kilometer en hier zal u in totaal zo’n 15 uur over doen. Het is dus verstandig om 2 tot 3 dagen uit te trekken voor de gehele reis. Dit is ook afhankelijk van de verkeersdrukte op de wegen richting de Spaanse kust. De gemakkelijkste route naar de Salou is de volgende route.

Snelste route met de auto naar Salou

De meest bekende route naar de Spaanse badplaats is via de Autoroute du Soleil in Frankrijk. Hiervoor moet u de volgende route aanhouden:

  • U rijd als eerst naar Dijon via Reims en Troyes over de A26.
  • In Dijon rijd u via de A6, ook wel de Autoroute du Soleil genoemd, naar Lyon.
  • In Lyon neemt u de snelweg A7.
  • Op de A7 slaat u ten hoogste van Orange af richting Montpellier.
  • Als u in Montpellier bent aangekomen, rijdt u verder naar Perpignan waar u de grens oversteekt. Vervolgens rijd u door naar Figueras in Spanje, waar u de E-15 volgt langs alle badplaatsen in Spanje.