Strand Salou

Salou heeft maar liefst 34 Blauwe Vlag Stranden. Er zijn echter vier grote stranden waar veel faciliteiten beschikbaar zijn als restaurants, barretjes en een groot aanbod aan watersportactiviteiten met onder meer bananenboten, waterfietsen, waterscooters, surfplanken en boottochten.

Playa Levante

In het midden van Salou ligt het Levante Strand (Playa Levante). Dit 1200 meter lange goudkleurige zandstrand is het ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Voor kleine kinderen zijn namelijk speciale gebieden aangegeven, zodat je goed zicht hebt op je kinderen. Ook zijn er op dit strand diverse strandtentjes en heeft het voldoende mogelijkheden voor pret op de waterfiets, waterscooter of banaan.

Playa De Poniente

Het Strand Poniente is 1100 meter lang en gemiddeld 30 meter breed, je zit dus dicht aan zee. De zee is er rustig. Er is een goede toegang voor mensen voor mensen met een handicap en op het strand bevinden zich toiletten. Ook is er de mogelijkheid om strandbedjes en parasols te huren.

Playa de los Capellanes

Dit iets kleinere stadsstrand is vind je aan de voet van een aantal appartementsgebouwen. Ook hier gaat het om een zandstrand dat druk bezocht wordt en waar onder meer het huren van strandbedjes met parasol tot de mogelijkheden behoord.

Playa Larga

Dit 600 meter lange strand is gemiddeld bezet in de zomer periode, het is dus vaak iets rustiger dan de eerder genoemde stranden. Ook op Playa Larga is het mogelijk strandbedden met parasol te huren, ook zijn er voldoende sanitaire voorzieningen aanwezig.

Baaitjes

Salou kent verschillende in baaien gelegen strandjes. De Cala de Lenguadetes en kleinere baaitjes van de kaap van Salou zijn ideaal gesitueerd om te zwemmen, snorkelen en duiken. Ook met een boot zijn ze gemakkelijk te bereiken en geschikt om even voor anker te gaan.