Vliegen naar Salou

Ben u van plan om met het vliegtuig naar Salou te vliegen? Dan hebben wij voor u de beste tips op een rijtje gezet. Zo zullen we bespreken waar u de voordeligste vliegtickets kunt boeken en wat het meest ideale vliegveld is in de buurt van Salou. Zo kunt u goed geïnformeerd op vakantie naar het zonnige Salou!

Vliegen naar Salou
Met het vliegtuig vliegen naar het zonnige Salou

Welk vliegveld in de buurt van Salou?

Vliegveld Reus (REU) ligt op een afstand van 10 kilometer van de badplaats Salou. Dit kleinschalige vliegveld is ideaal als u op vakantie wil naar Salou. Er vliegen vanuit verschillende luchthavens in Nederland zoals Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam dagelijks vluchten naar Reus.

Op dit moment vliegen de volgende luchtvaartmaatschappijen naar Reus:

  • Brusseles Airlines
  • easyJet
  • Jet2.com
  • Ryanair
  • Transavia
  • TUI Airways
  • TUI fly

Hoe lang is het vliegen naar Salou?

Vanuit Schiphol is het ongeveer 1 uur en 30 minuten vliegen naar vliegveld Reus. Dit vliegveld ligt op ongeveer 10 kilometer van de badplaats Salou.

Hoe kom ik van het vliegveld in Salou?

Er zijn verschillende manieren om vanaf de luchthaven naar het centrum van Salou te reizen. De meest voorkomende manieren hebben we hieronder opgesteld.

Transfer vanuit de reisorganisatie

De meeste reisorganisaties bieden de mogelijkheid van een transfer aan. Dit houdt in dat de reisorganisatie ervoor zorgt dat er een bus voor u klaar staat zodra u aankomt in Spanje. Deze bus brengt u dan naar het geboekte hotel. Vanzelfsprekend wordt u aan het eind van uw vakantie opgehaald bij uw hotel en teruggebracht naar de luchthaven.

Openbaar vervoer

Vanuit de luchthaven Reus kunt u gebruik maken van de openbare buslijn om naar het centrum van Salou te reizen. Het betreft de buslijn naar Cambrils, die tussentijdse stops maken bij pretpark Port Aventura en het centrum van Salou.

Taxi

Bij de luchthaven in Reus staan altijd verschillende taxi’s voor u klaar. Deze taxi’s brengen u in ongeveer 15 minuten naar het centrum van Salou. De officiële taxi’s zijn te herkennen aan de witte kleur met een blauwe streep op de deur. De kosten van een rit naar het centrum van Salou bedragen ongeveer € 20,-

De goedkoopste vliegtickets naar Salou

Het is verstandig om altijd goed te vergelijken tussen de verschillende luchtvaartorganisaties. De prijs tussen de aanbieders kan namelijk enorm verschillen. Hierdoor kunt u gemakkelijk enkele tientallen euro’s op uw vliegtickets besparen. Om deze vliegtickets goed te kunnen vergelijken kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld de handige websites, zoals Tix.nl en SkyScanner .