Waterpark Aquopolis in Salou

Met veel glijbanen en zwembaden een geweldig park om te bezoeken. Bovendien is er ook een aantal keren per dag een leuke dolfijnenshow. Daarnaast heeft het park ook handige voorzieningen zoals kluisjes, restaurants en voldoende ligbedjes. Kortom, een geweldig waterpark waar u een gehele dag kunt vermaken!

Één van de geweldige glijbanen die Aquopolis te bieden heeft!

Over het waterpark Aquopolis

Waterpark Aquopolis ligt in het hart van de Costa Dorada, aan het strand van de badplaats La Pineda. Dit enorme waterpark met een oppervlakte van ruim 110.000m2 is geschikt voor het hele gezin!

Het park heeft een Hawaiiaans thema en is opgedeeld in verschillende gebieden. Zo is er een groot grasveld met verschillende picknick tafels, heeft het park 3 grote zwembaden waarvan 1 golfslagbad en in totaal meer dan 20 verschillende attracties en glijbanen. Ook beschikt het park over een grote outdoor spa van 450 vierkante meter, om heerlijk tot rust te komen tijdens je welverdiende vakantie.

Glijden van de snelle glijbaan in Aquopolis

Voor de peuters en kleine kinderen is er ook een speciaal gebied van ruim 4.000 m2 waar ze veilig kunnen spelen. Bovendien is het aan te raden dat kleine kinderen en niet ervaren zwemmers een zwemvest dragen, deze kunt u gratis verkrijgen bij de kluisjesverhuur. Ook zijn er de gehele dag gecertificeerde badmeesters aanwezig om de veiligheid te garanderen.

Dolfijnen tijdens de show in het dolfinarium van Aquopolis

Daarnaast is het voor de bezoekers van Aquopolis mogelijk om gratis een bezoek te brengen aan het dolfinarium. Hier wordt dagelijks een show gegeven met daarin zeeleeuwen en verschillende dolfijnen. Daarnaast is het ook mogelijk om in kleine groepjes, dicht bij de dolfijnen te komen. Dit is echt een onvergetelijke belevenis voor het hele gezin!

Waar kan ik tickets kopen voor Aquopolis?

Het is mogelijk om tickets te kopen aan de kassa van Aquopolis. Echter is in het hoog seizoen het vaak erg druk bij de kassa. Daarom raden wij aan om tickets voor af te kopen, deze hoef je niet uit te printen en kun je gewoon laten zien bij de ingang op uw telefoon.

Door onze goede samenwerking kunnen wij u tickets voor Aquopolis aanbieden via een Nederlandse aanbieder. Hier kunt u ook veilig met iDeal betalen en bent u verzekerd tot toegang en hoeft u niet in de lange rij te staan bij de kassa. Wilt u tickets kopen, dan raden wij aan dit te doen via onderstaande knop.

Hoe kan ik vanuit Salou naar Aquopolis komen?

Waterpark Aquopolis ligt in het centrum vlak bij het strand van La Pineda, op ongeveer 5 minuten vanaf Salou. Vanuit Cambrils, Reus en Tarragona is het ongeveer 10 minuten naar Aquopolis.

Het waterpark is goed te bereiken door middel van eigen vervoer, er zijn namelijk meer dan 700 parkeerplaatsen (betaald parkeren) aanwezig. Daarnaast is het park ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. Hieronder hebben we de handigste tips uitgewerkt om bij Aquopolis te komen per vervoersmiddel.

Adres van Aquopolis
Passeig Pau Casals, 65 43481 La Pineda (Vila-seca)

Naar waterpark Aquopolis per auto

  • Neem op de snelweg afslag 35 (Vila-seca, Salou, Reus Sur)
  • Ga richting Vila-seca net zo lang als de A-7 naar Tarragona, neem hier de afslag (Vila-seca, La Pineda)
  • Op de rotonde neemt u de afslag richting La Pineda totdat je Paseo Maritimo (Pau Casals) bereikt.

    Vanuit de kust
  • Neem de afslag La Pineda als u op de snelweg van Salou-Tarragona rijdt. Rij vervolgens door tot La Pineda totdat je Paseo Maritimo (Pau Casals) bereikt.

Naar waterpark Aquopolis met de bus

Plana lijnbus die pendelt tussen de verschillende plaatsen

Aquopolis is goed te bereiken door middel van de bus. Tegenover de ingang van het park is een busstop en hier stoppen elke 20 minuten verschillende lijnbussen vanaf:

  • Busstation Tarragona (Tarragona – La Pineda lijn)
  • Vanaf Cambrils en Salou stoppen op alle stops
  • Dagelijkse lijn (Reus – La Pineda)
  • Normale lijn (Sitges – La Pineda – Salou)

Naar waterpark Aquopolis met de trein

De trein stopt op het treinstation van Salou. Hier kunt u vervolgens opstappen op de buslijn (Sa lou – La Pineda). Deze bus stopt vervolgens voor het waterpark Aquopolis.